Kategórie
 
 
 
Plesová sezóna - udržte tanečný krok - slide 1
Plesová sezóna - udržte tanečný krok - slide 2
Plesová sezóna - udržte tanečný krok - slide 3
Plesová sezóna - udržte tanečný krok - slide 4
Plesová sezóna - udržte tanečný krok - slide 5
Plesová sezóna - udržte tanečný krok - slide 6
Plesová sezóna - udržte tanečný krok - slide 7
Plesová sezóna - udržte tanečný krok - slide 8
 
 
Plesová sezóna - udržte tanečný krok - slide 1
 
 
 
 

Plesová sezóna - udržte tanečný krok

Zimné mesiace sa už tradične nesú v znamení plesov a bálov. Každá dáma túži zažiariť a cítiť sa ako kráľovná celého večera. Hoci dnes zažívame v mnohých smeroch značné uvoľnenie konvencií, plesy a bály si stále udržiavajú svoje písané i nepísané pravidlá, ktoré by ste rozhodne mali poznať. Dnes sme si pre vás pripravili krátkeho sprievodcu plesovou sezónou. Veríme, že s našou pomocou rozhodne zažiarite. 

Plesové šaty – všetko, čo potrebujete vedieť 

Šaty na ples sa už tradične nesú v znamení dlhej róby, ktorá siaha dáme približne do oblasti členkov. Dnes sa môžeme stretnúť i s krátkymi šatami na ples, je však potrebné podotknúť, že tie sú vhodné predovšetkým na menej formálne plesy a oplatí sa ich voliť najmä v prípade, že je daný typ šiat uvedený v dress code (zvyčajne v pozvánke na ples alebo v informáciách o plese). Farba plesových šiat nie je určovaná žiadnymi pravidlami – medzi známe stálice patrí purpurová, červená, smaragdovozelená alebo tmavomodrá. Posledné roky si však popularitu získavajú i plesové šaty v pastelových a púdrových farbách, ktoré dokážu navodiť štýl lesnej víly. 

Čipka, volány ale aj flitre či drobné výšivky (napríklad výšivka kvetov) i vrstvenie tylu patria medzi najobľúbenejšie a najvyhľadávanejšie aplikácie. Ak túžite zažiariť v niečom netradičnom, siahnite po plesových šatách s ľudovými výšivkami, ktoré si v posledných rokoch získavajú čoraz väčšiu pozornosť. V prípade strihov plesových šiat pozorujeme prelínanie rôznych štýlov – my vám však odporúčame voliť strih, v ktorom sa cítite príjemne a zvýrazní všetky silné stránky vašej osobnosti. 

Často sa objavuje otázka, čo voliť na vrch plesových šiat. Dáma si vrchnú vrstvu ponecháva len pri ceste na ples, hlavnú úlohu počas celej slávnosti hrajú samozrejme plesové šaty. To však neznamená, že sa oplatí výber vrchnej vrstvy podceniť. Vhodnou voľbou je kabát alebo kožúšok (nezáleží, či si zvolíte dlhý alebo krátky strih). Ten môžete pokojne doplniť zaujímavou brošňou, napríklad v odtieňoch vašich plesových šiat. Nič však nepokazíte ani klasickou striebornou či zlatou brošňou (pozor – kov by mal ladiť s ostatnými šperkami, ktoré na ples volíte). Plesové šaty

Plesové doplnky  

Doplnky tvoria podstatnú časť vášho plesového outfitu. Oplatí sa staviť na striedmosť – ak volíte výrazné náušnice, vyhnite sa náhrdelníku alebo náramkom (a naopak). Úlohou šperkov je podtrhnúť vašu krásu, ale ak zvolíte niekoľko výrazných prvkov naraz, nezažiari ani jeden z nich. Všetky šperky sa snažte voliť v odtieni jedného kovu – ak volíte metalické topánky, držte sa tejto farby i pri výbere doplnkov. 

Podstatnú úlohu hrá i výber kabelky. Plesová kabelka sa pýši malými rozmermi a najčastejšie remienkom z retiazky (alebo je úplne bez remienku na zavesenie). Nevoľte veľké a priestranné kabelky na denné nosenie. Držte sa pravidla: „Čím pokročilejšia hodina dňa, tým menšia kabelka.“ – veríme, že tak nespravíte krok vedľa. Kabelku dolaďte do celkového looku. Dnes už neplatí pravidlo, že kabelka musí ladiť s topánkami. Veríme, že si svoj večer užijete naozaj naplno. Venujte pozornosť pravidlám plesov a bálov a rozhodne zažiarite. 

Plesové šaty

Topánky na ples – stále predpísané pravidlami 

Na ples sa jednoznačne odporúča voliť lodičky alebo sandále na vysokom opätku (spoločenské sandále sú známe jemnými remienkami a úzkym tvarovaným ihlovým opätkom). Ak tápete, aké lodičky voliť k vašim plesovým šatám, spoľahnite sa na overenú voľbu béžových lodičiek. Prípustné sú i čierne lodičky, s tými však opatrne – nehodia sa k jemným pastelovým odtieňom plesových šiat. 

Nerozumiete si s topánkami na vysokom opätku? Zvoľte ich len na oficiálny začiatok plesu. S postupujúcim večerom a prúdiacou zábavou je možné vymeniť lodičky za pohodlnejšie baleríny, v ktorých si tanec užijete naozaj naplno. Dámske lodičky na plesKabelka na ples

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia