Kategórie
 
 
 
Letná svadba - tipy pre dokonalé šaty - slide 1
Letná svadba - tipy pre dokonalé šaty - slide 2
Letná svadba - tipy pre dokonalé šaty - slide 3
Letná svadba - tipy pre dokonalé šaty - slide 4
Letná svadba - tipy pre dokonalé šaty - slide 5
Letná svadba - tipy pre dokonalé šaty - slide 6
Letná svadba - tipy pre dokonalé šaty - slide 7
Letná svadba - tipy pre dokonalé šaty - slide 8
 
 
Letná svadba - tipy pre dokonalé šaty - slide 1
 
 
 
 

Letná svadba - tipy pre dokonalé šaty

Magická atmosféra leta ho predurčuje ako ideálne obdobie na organizáciu letnej svadby. Krásne počasie a dlhé dni zvádzajú k výberu termínu dňa D práve počas letných mesiacov. Na druhej strane však nemôžeme poprieť, že letné mesiace v žiadnom prípade neprajú komplikovaným róbam alebo výraznému mejkapu. Pred slnečnými lúčmi nie je jednoduché ukryť sa a zároveň vybrať vhodný letný outfit. Dnes sme si pre vás pripravili článok, v ktorom vás prevedieme nápadmi na outfity na letnú svadbu. Veríme, že s našou pomocou načerpáte množstvo inšpirácie. 

Nádherná a elegantná bez ohľadu na vysoké teploty 

Výber šiat na svadbu počas leta je stále veľkou neznámou. Staviť na klasické letné šaty môže byť krokom vedľa najmä v prípade, ak má svadba predpísaný dress code. Spoločenské šaty sa často vyznačujú materiálom, ktorý neumožňuje pokožke dýchať, a tak je potrebné nájsť zlatú strednú cestu. Voľbou sa pre vás môžu stať napríklad levanduľové šaty zo vzdušného materiálu s aplikáciou volánov v hornej časti. Midi dĺžka pôsobí sofistikovane a je skvelým kompromisom medzi krátkymi šatami a dlhou róbou. Šaty na letnú svadbu vám odporúčame doplniť striebornými sandálmi alebo lodičkami a malou kabelkou v rovnakom odtieni. Vaša kabelka môže pokojne niesť niekoľko výrazných aplikácií a byť šperkom celého outfitu. 

Šaty pre družičku

Skvelým krokom je i výber maxi šiat. Maxi šaty vládnu letným svadbám už niekoľko rokov a ak ešte nemáte v šatníku svoje obľúbené oblečenie, je pravý čas zmeniť to. Stavte na výrazne odtiene (napríklad na vínovú, bordovú alebo tmavomodrú), ktoré podčiarknete neutrálnymi béžovými lodičkami. Ak túžite priniesť do svojho outfitu žiarivý nádych, odporúčame staviť na zlaté lodičky alebo sandále, ktoré zladíte s jemnými zlatými náramkami alebo výraznými zlatými náušnicami. Odporúčame staviť len na jeden výrazný šperk, ktorý upriami pozornosť na seba a nevyvolá chaos. 

Strhnutie pozornosti? Toto sa rozhodne nenosí 

Na letnú svadbu ste pozvaná predovšetkým ako hosť a i napriek tomu, že môžete zažiariť a zaujať, snažiť sa na seba strhnúť pozornosť nie je ani trochu elegantné a chic. Staré známe pravidlo hovorí, že počas svadby by ste sa v pozícii hosťa mali vyhnúť bielym šatám – pokiaľ nie je téma svadby priamo nastavená tak, že hosťom biele šaty umožňuje, je táto farba jednoducho zakázaná. 

Dĺžka šiat na letnú svadbu

Ideálne dĺžky šiat sú midi a maxi. Vytvárajú krásny dojem, skvelo sa s nimi experimentuje a podčiarkujú ženskosť. Mini dĺžka šiat tiež nie je zakázaná, ale s najväčšou pravdepodobnosťou nie je prvá, po ktorej by ste mali siahnuť. 

Šaty na letnú svadbu

Mini dĺžka je ideálna v asymetricky strihaných šatách, ktoré sú vpredu kratšie a vzadu dlhšie  – bledomodré asymetrické šaty si budú skvelo rozumieť s tmavoružovými lodičkami a bledomodrou kabelkou. Strieborné doplnky budú predstavovať čerešničku na torte. Za krok vedľa sa dnes považuje i voľba jednotných šiat pre všetky družičky. Šaty pre družičku môžu byť jednotné v prípade farebného odtieňa, ale strih by mal rešpektovať postavu každej družičky. Obľúbenými aplikáciami družičkovchých šiat určených na letnú svadbu sú volány a čipka. Pôsobia romanticky a môžete s nimi krásne pracovať – zvýrazníte silné stránky svojej postavy. Volány umiestnené v hornej časti šiat sú ideálne predovšetkým pre postavu tvaru hrušky. S ich pomocou sa vám podarí vykúzliť postavu presýpacích hodín. 

Šaty pre svadobnú mamu

V predchádzajúcich riadkoch sme sa zameriavali predovšetkým na šaty pre hosťa a družičku. Šaty pre svadobnú mamu sa pýšia inými zákonitosťami. Ideálne je v tomto smere voliť midi dĺžku šiat, ktorá siaha pod kolená alebo do polovice lýtok. Vo väčšine prípadov sú šaty pre svadobnú mamu volené v pastelových farbách – levanduľová, marhuľová alebo pastelovo modrá sú stávkami na istotu. Marhuľové midi šaty doplnené čipkou v rovnakom odtieni sa skvelo kombinujú s bielymi lodičkami a kabelkou v rovnakom odtieni ako šaty. Ak chcete outfit dotiahnuť do dokonalosti, stavte i na elegantný klobúk, ktorý je v letných mesiacoch žiadúcim doplnkom. Vysoké teploty a intenzívne slnečné žiarenie nás dokážu pri výbere vhodného outfitu skutočne potrápiť. Preto naša hlavná rada znie – vyberte si vzdušný materiál a stavte na minimum doplnkov. 

šaty pre svadobnú mamu

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia