Kategórie
 
 
 
Dámske svetre a kardigány na jeseň a zimu - slide 1
Dámske svetre a kardigány na jeseň a zimu - slide 2
Dámske svetre a kardigány na jeseň a zimu - slide 3
Dámske svetre a kardigány na jeseň a zimu - slide 4
Dámske svetre a kardigány na jeseň a zimu - slide 5
Dámske svetre a kardigány na jeseň a zimu - slide 6
Dámske svetre a kardigány na jeseň a zimu - slide 7
Dámske svetre a kardigány na jeseň a zimu - slide 8
 
 
Dámske svetre a kardigány na jeseň a zimu - slide 1
 
 
 
 

Dámske svetre a kardigány na jeseň a zimu

Jesenné sychravé počasie nás vie naozaj potrápiť. Ráno si nedokážeme vybrať ten správny outfit, ktorý by dokázal vzdorovať všetkým nástrahám počasia. Medzi najobľúbenejšie jesenné oblečenie však nepochybne patria dámske svetre a kardigany, ktoré oceníme i v zime. Ak ešte nemáte svoj vysnívaný kúsok, ktorý by vám tohtoročnú jeseň spríjemnil, je najvyšší čas túto situáciu zmeniť. Na Rouzit sme si pripravili pre vás malý návod, ako dámske svetre a kardigany kombinovať. 

Dámsky kardigan a sveter – aký je medzi nimi rozdiel?

Dnes je mimoriadne náročné jasne definovať hranicu medzi svetrami a kardiganmi. Vo všeobecnosti môžeme povedať, že dámsky kardigan sa vyznačuje ľahším materiálom a je bez zapínania. Rozhodne to však nemusí byť pravidlo. Sveter i kardigan objavia svoje miesto v jednoduchých outfitoch, v ktorých ide predovšetkým o pohodlnosť. Nestratia sa však ani v elegantných kombináciách, kde dokážu hrať prvé husle. 

Kardigan i sveter sú vždy tou správnou voľbou

Je len na vás, kde sa rozhodnete dať kardiganu alebo svetru šancu. Vo väčšine prípadov ide o neformálne oblečenie, ktoré môžete kombinovať do školy, práce i na voľný čas. Nie je nič lepšie, ako si vybrať huňatý sveter s pohodlnými teplákmi alebo legínami a v mäkučkých ponožkách relaxovať pri skvelej knihe, kým vám na okno vytrvalo dopadajú dažďové kvapky. 

Dámske svetre a kardigány

Do školy i práce však môžete zvoliť i crop sveter. Reč je o skrátenom dámskom svetri, ktorý vyzerá mimoriadne dobre s obyčajnou bielou blúzkou alebo nohavicami s vysokým pásom. V prípade, že neviete, ako ho kombinovať, máme pre vás radu. Stavte na džínsy s vysokým pásom a crop sveter v bielom prevedení. Pod sveter si dajte obyčajné biele bavlnené tričko, ktoré zastrčíte do džínsov. Kombináciu môžete doplniť jednoduchou žltou aktovkou a topánkami so zaväzovaním v čiernej farbe. V prípade doplnkov odporúčame staviť na jemné zlaté retiazky, ktoré prinesú ten správny detail. 

Ak ste sa rozhodli staviť na dámsky kardigan, vašou voľbou sa môže stať neutrálny kúsok oblečenia v olivovo zelenom prevedení dlhšieho strihu. Ten si perfektne rozumie s béžovými šatami siahajúcimi po kolená. Šaty môžete doplniť hnedými čižmami a kabelkou v odtieni kardiganu alebo čižiem. V prípade doplnkov odporúčame siahnuť napríklad po nápaditej brošni, ktorá ešte viac pritiahne pohľady na kardigan. 

Dámske svetre

Kardigany s kapucňou: milované oblečenie mnohých žien

Kapucne, podobne ako vrecká, patria pre ženy k srdcovej záležitosti. Dokážu nás udržať v teple i vtedy, keď sa zdvihne nepríjemný vietor. Sú záležitosťou predovšetkým neformálnych outfitov, ale dámsky kardigan s kapucňou môžete veľmi jednoducho kombinovať i so šatami. Stavte na hnedý kardigan a modré šaty. Šaty prepášte jednoduchým koženým opaskom, vďaka čomu dostanú chic nádych. Outfit doplňte členkovými čižmičkami a modrými pančuchami. Pri doplnkoch by sme siahli už len po jednoduchých zlatých náušniciach, ktoré dotvoria celkový dojem, a hnedej shopper kabelke. Ukryjete do nej všetky nevyhnutnosti – vrátane dáždnika. 

Dámske kardigány

Pri jesennom výbere svetrov a kardiganov nezabudnite do svojho šatníka zakomponovať i kúsky so vzormi. Mimoriadne chic sú počas tejto jesene zvieracie vzory a prúžky. Svoje svetre a kardigany neváhajte doplniť brošňami a odznakmi, ktoré ich nepochybne pozdvihnú na úplne novú úroveň. Okrem toho – vďaka doplnkom môže získať i kúsok, ktorý ste mali na sebe už tisíckrát, úplne iný výraz. Kardigan dlhšieho strihu môžete spolu so šatami prepásať koženým opaskom. Koženým opaskom môžete nahradiť i klasický látkový opasok, ktorý je často už súčasťou kardiganu. Celý model tak bude pôsobiť luxusnejšie a vy si krásne zvýraznite pás. 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia